Wat doe ik?

Ik ben er voor alle kinderen, jongeren en hun ouders. Ik ga met het kind of jongere aan de slag rond allerlei moeilijkheden zoals; eigen gevoelens leren kennen en reguleren, faalangst, zelfvertrouwen, boosheid, verdriet, onrust en overprikkeling, laag zelfbeeld, rouw en verlies bij echtscheiding, de dood van een naaste, pleegzorg en adoptie, hoogbegaafdheid, hyperventilatie, liegen, stelen, pesten en gepest worden,...

Ook ontwikkelingsproblematieken als ASS en ADHD of hooggevoelige personen (HSP) en allerhande opvoedingsvragen behoren tot mijn werkveld.

Ik geloof in de kracht van het nonverbale in het werken met kinderen en jongeren. Met praten alleen geraak ik als therapeut niet tot bij hun gevoel. Mijn bedoeling is om samen te kunnen zakken. Te gaan voelen en ervaren, mogelijk negatieve gevoelens die hierbij naar boven komen te doorwerken en een plaatsje te geven. Om dan samen naar de toekomst te kijken en alles wat we onderweg tegen gekomen zijn te integreren in iets moois en bruikbaars waar het kind ook na het beïndigen van de therapie verder mee aan de slag kan.

Ik geloof in de mogelijkheden die in elk kind of jongere verscholen zit!  Ik wil ertoe bijdragen dat kinderen, jongeren, hun ouders, broers en zussen terug in hun kracht gaan staan. Dat iedereen die deel uitmaakt van het gezin tot rust kan komen bij zichzelf en bij de ander. Dat ze terug in verbinding kunnen gaan met elkaar.

Soms heeft het kind of jongere gewoon een plaatsje nodig waar het kan landen, zichzelf kan zijn, waar het zijn eigen kracht en vaardigheden leert kennen en inzetten om stralend en gelukkig  in het leven te staan, sterk en vastberaden!

Ik kies er dus voor om op een creatieve manier verbinding te maken met hun binnenwereld . Hiervoor maak ik gebruik van allerlei werkvormen zoals; verhalen,  duplomethodiek, praatpapier, het krijtbord, primal painting, relaxatie, storystones, zandspel, creatieve dozen, boom vol gevoelens, popologie, rollenspel, muziek, ....

Verder werk ik rond sociale vaardigheden en weerbaarheid. Zeer essentiële zaken die niet altijd als vanzelfsprekend zijn. Niet  iedereen is hier goed in en kan hier wat ondersteuning en oefening in gebruiken.

Verder geef ik opvoedingsondersteuning aan ouders die zitten met vragen rond de opvoeding van hun kind; moeilijk slapen gaan, niet doorslapen, koppigheidsfase, gezonde voeding, structuur aanbieden, ...

Groeitrajecten met ouders zit ook in mijn aanbod. Ik ga samen onderweg met ouders. Samen kijken we naar belemmeringen die ze bij zichzelf ervaren, krijgen ze meer inzicht in zichzelf als ouder. Ouders worden hier in hun kracht gezet, er wordt gekeken en ontdekt welke schatten ouders bezitten die ze kunnen inzetten in de relatie en opvoeding met hun kind.

 

Ik begeleid ook volwassenen in het omgaan met hoogsensitiviteit, kinderwens, adoptie, echtscheiding, burn-out, relationele problemen, angsten, zingeving en levensvragen, ADHD,ASS, hoogbegaafd zijn, ...